Replik på debattartikeln ”SD med lydpartier hotar HBTQ-rättigheter” i Eskilstuna Kuriren

Svar på debattartikel ”SD med lydpartier hotar HBTQ-rättigheter”, publicerad i Eskilstuna-Kuriren den 28 december 2019.

Det är sällan man läser en insändare och blir så bedrövad och indignerad som vi moderater blev när Skoglund och Andersson lånar sig till megafon för den socialdemokratiska partiapparaten på Sveavägen 68 som med plakatpolitik och fake-news försöker slå blå dunster och lögner i folk. Nu ska här varnas för de farliga blå som påstås förespråka tvångssterilisering som återinförande av sjukdomsstämpeln för homosexualitet. En lägre debattnivå får man leta efter. För oss moderater är kampen för alla människors lika värde en av grundbultarna i vår liberala människosyn. Alla ska ha rätten och friheten att leva sitt liv precis som en vill och älska och leva med vem man vill.

Vår kamp för HBTQ-personers lika rätt och möjligheter att leva sina liv precis som en önskar har gjort flera framstående avstamp i historien. Så för att påminna den glömska socialdemokratin om den sanna moderata HBTQ-politiken: -95 röstade Fredrik Reinfeldt och Ulf Kristersson ja i riksdagen till partnerskap -07 röstade M:s partistämma ja till samkönade äktenskap. -09 röstade M:s partistämma ja till att regionen inte ska diskriminera lesbiska vid insemination genom olika avgifter för hetero.- och homosexuella par. -14 deltar Reinfeldt som första statsminister någonsin i Stockholm Pride. Detta är några få exempel på vad M åstadkommit inom HBTQ-politiken.

Att tro att M skulle vara ett “lydparti” till SD är verklighetsfrånvänt. Vi inom Öppna Moderater och Moderata ungdomsförbundet har varit mycket tydliga och offentliga med att kritisera och fördöma de få kommuner/regioner som väljer att inte följa den moderata partilinjen. Så länge ÖM och MUF finns råder det inga tvivel om att M aldrig kommer gå med på att kompromissa om vår HBTQ-politik.

Något som dock känns skrattretande med Skoglund och Anderssons påhopp och påståenden om den blåa HBTQ-politiken är S egen historia. Frågan är om Skoglund och Andersson är medvetna om det faktum att det var S som först startade det rasbiologiska institutet i Sverige, att det var S egen Alfred Petrén som var den första i Sveriges riksdag att motionera om en lag om tvångssterilisering, eller att den tidigare vice talmannen och riksdagsledamoten för S, Susanne Ebersteins, uttryckte följande homofobiska uttalande i frågan om homosexuellas rätt till adoption: “Man kan inte chansa. Det är som att släppa ut ett nytt lösningsmedel och säga: Det är ingen som vet om här är livsfarligt. Men vi släpper ut det och ser vad som händer”.

Om nu S, som de påstår sig vara, är “på rätt sida av historien” så undrar vi var de bombastiska insändarna och plakatpolitiken från dig Skoglund är när en av era ledande riksdagspolitiker gav uttryck för en sådan gräslig människosyn? Sov ni möjligen på Sveavägen 68 vid den tiden?

 

Kim Nilsson
Förbundsordförande Öppna Moderater

Göran Gredfors
Ordförande Öppna Moderater Södermanland

Erik Örberg
Ledamot Öppna Moderater Västernorrland

 

 

Publicerad i Eskilstuna-Kuriren 2019-01-10.