Replik på debattartikeln ”Inga bilar inga troll, titta nu åt båda håll” i Eskilstuna-Kuriren

Replik till debattartikeln "Inga bilar inga troll, titta nu åt båda håll" publicerad 24 december 2019 i Eskilstuna-Kuriren.

I dessa tider kan man tro att Miljöpartiet bara har tomtar på loftet. Men det är värre än så, de är ute och cyklar. I en debattartikel publicerad i Eskilstuna-Kuriren på självaste julafton så säger man att ”I Eskilstuna satsar Miljöpartiet stort i vår skuggbudget på att förbättra för dem som vill gå och cykla.” Således lovordar man cykeln och dess förträfflighet. Man vill bygga ny infrastruktur för cykelvägar. Vad man inte berättar i sin debattartikel är att detta vill Miljöpartiet satsa 55 miljoner på.

Vidare så vill man bygga busskörfält på hela Västergatan, Nybron, Hamngatan samt Krongatan. Där försvann bilistens tillgänglighet till Eskilstuna centrum. Vad detta ska kosta skattebetalarna talar man inte om men det är troligtvis ytterligare 100 – 200 miljoner för att skapa ytterligare trafikkaos i vår stad. Detta ska ske som ett första steg. Man bävar över vad steg två och tre skulle vara.

Att Miljöpartiet även lyfter följande viktiga fråga i sin skuggbudget imponerar inte på mig som Moderat. Man vill att ”brandman” ersätts med könsneutral titel såsom brandpersonal eller brandbekämpare. Finns viktigare utmaningar i vår kommun kan jag tycka.

Kommunens ekonomi står inför stora utmaningar framöver. Att som Moderat välja mellan lyxcykelbanor eller exempelvis en god omsorg är enkelt. Det är bara att konstatera, skattepåsen är inte oändlig så man måste faktiskt prioritera. Moderat politik är att ta ansvar och värna de kärnvärden som är viktiga såsom skola, vård och omsorg.

 

Ulf Westerberg (M)

 

 

 

Publicerad i Eskilstuna-Kuriren 2019-01-10