Jonathan Törnstrand vald till distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbudet i Sörmland

Den 22 februari valdes Jonathan Törnstrand till distriktsordförande vid en ordinarie distirktsstämma för MUF Sörmland. Jonathan är sedan tidigare även ordförande för MUF Eskilstuna. Vi passade på att ställa lite snabba frågor till Jonathan om framtiden.

Hej där Jonathan!

Du valdes i helgen till ordförande för MUF Sörmland, hur känns det?

– Det känns riktigt roligt att efter en lyckad stämma ha fått förtroendet av medlemmarna att leda MUF Sörmland, jag är ödmjuk inför uppdraget och medveten om ansvaret som det innebär. Jag kommer att kämpa på och göra mitt yttersta.

Vad är målsättningen för året?

– Våra mål kommer vara att öka medlemsantalet genom fler kampanjer, en mer aktiv roll i media och ha fler aktiviteter för våra medlemmar.

Hur ska ni få fler att engagera sig i Moderata Ungdomsförbundet?

– Genom ett större fokus på kampanjer så kommer vi att kunna komma i kontakt med fler ungdomar som vi kan bjuda in till MUF-familjen. En viktig förutsättning för våra kampanjer är är att vi får tillträde till gymnasieskolor vilket vi tyvärr inte alltid får.

Du är även ordförande för MUF Eskilstuna, hur jobbar ni för att skapa aktiviteter för era medlemmar?

I MUF Eskilstuna så försöker vi regelbundet ha aktivitet så som talarpass och pizzakvällar. Kan kan självklart träffa oss på dessa aktiviteter eller på Eskilstunamoderaternas aktiviteter där vi MUFare ofta medverkar, eller varför inte en av våra skolkampanjer runt om i staden.

Kort om dig

  • Vem är du?

Jag är 16 år gammal, pluggar första året på samhällsprogrammet på S:t Eskils gymnasium, på fritiden så gillar jag att träffa vänner och spela datorspel

  • Favoriträtt?

Sushi

  • Politisk förebild?

Gösta Bohman, Winston Churchill och Milton Friedman.

  • Viktigaste politiska fråga?

Utbildningspolitik, dock finns det många viktiga frågor också.

 

Skribent: Robin Tannarp