Genomför Högskoleprovet!

”Eskilstuna kommun bör erbjuda UHR undervisningslokaler samt föra en dialog tillsammans med UHR kring personal för att möjliggöra höstens högskoleprov. Staten måste våga lyfta frågan och be kommuner om hjälp att hitta lösningar som är gångbara och långsiktiga. Samverkan är A och O” säger Robin Tannarp (M) , ordförande Gymnasienämnden.

Högskoleprovet är en viktig andra chans för att komma in på en högskoleutbildning. Med vårens inställda provtillfällen på grund av Covid-19, försvann en chans för tusentals att skriva provet. Nyligen gick Universitets- och Högskolerådet (UHR) ut med att även höstens prov ställs in, med argumenten att det är svårt att upprätthålla social distansering mellan personer och personal. Varav det första argumentet verkar grundlöst då distansering redan tillämpas som en åtgärd mot fusk på högskoleproven. Däremot kan reglerna om max 50 personer samlade skapa problem. Men det finns lösningar.

– Eskilstuna har lokaler som inte används på helger och vi vill ge alla möjligheten att få chansen att skriva högskoleprovet, säger Ulla Grip (M), vice ordförande Grundskolenämnden